Noenoo Menstruatie cup

Noenoo Menstruatie cup

De Noenoo Menstruatiecup

Velen vrouwen zijn inmiddels om! Wanneer je de Noenoo menstruatie cup draagt tijdens je periode merk je nauwelijks nog iets van je maandbloeding. Wil jij ook een cup gaan proberen als je ongesteld bent? Lees even alle informatie

Noenoo - Menstruatie Disc - Menstruatiedisk - Menstruatiecup

Wat is een Menstruatie cup?

Een menstruatie cup is net als de tampon en maandverband gemaakt om je menstruatie bloed mee op te vangen. Het verschil is dat het herbruikbaar is! De cup wordt door middel van vacuüm op zijn plek gehouden.

Vindt je dat niet fijn probeer dan onze menstruatiedisc

Onze flexibele cups zijn gemaakt van de hoogste graad (VI) medisch siliconen. Aan dit veilig materiaal kunnen zich namelijk geen bacteriën hechten. Je kunt de menstruatie cup tot 12 uur aaneengesloten in je vagina dragen. Een cup gaat tot wel tien jaar mee ! Bedenk eens hoeveel geld en kilo’s afval dit scheelt.

Voordelen menstruatie cup?

Wat het meest belangrijkste is dat een cup het bloed opvangt i.p.v. ook al het vocht uit je baarmoederwand trekt zoals een tampon doet. Dit is zeer slecht voor je vaginale flora. Daardoor heb je met het gebruik van een cup minder last van ongemakken en krampen tijdens je maandstonden.

Alle voordelen van een menstruatie cup op een rij

 • Houdt je vaginale flora gezond
 • Hygiënisch
 • Geen last meer van onfris gevoel of nare geurtjes
 • Je kunt er alle sporten mee beoefenen
 • Voelt comfortabel
 • Is meerdere jaren herbruikbaar dus super duurzaam
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Lekvrij
 • Bespaart jaarlijks honderden euro’s
 • Biedt 8-12 uur bescherming
 • Onzichtbaar
 • Latex ,Chemicaliën en BPA vrij

Hoe gebruik je een menstruatie cup?

Steriliseer je menstruatie cup voor gebruik met een speciale cup sterilisator

Je hebt elektrische versies, magnetron sterilisators en wij hebben ook de cupmate. De cupmate is een sterilisator waarin je daarnaast de cup ook makkelijk kan opbergen en meenemen. Je kunt ook eenvoudig je cup in een pan steriliseren. Steriliseren van de menstruatie cup doe voor en na je cyclus eenmalig dat is voldoende. Verder spoel je deze gewoon af met water speciale wipes of was je het af met een daarvoor bedoelde zeep.

De menstruatie cup moet gevouwen worden voor je deze inbrengt. Er zijn verschillende manieren voor, dus je moet even uitvinden welke manier het beste voor jou werkt. Probeer verschillende manieren, hieronder een voorbeeld maar er zijn genoeg te vinden op o.a. YouTube

Zodra de cup is ingebracht en op de juiste plek zit ben je klaar voor de komende uren.

Heb je een hevige menstruatie dan adviseren we je wel even wat vaker te wisselen rond de 5/6 uur. Maar bij normale tot lichte bloedingen en ook op de wat lichte dagen kun je de cup tot max 12 uur inhouden.

Voor het verwijderen van de cup moet je eerst het vacuüm verbreken, dit is even een zoektocht na hoe dit voor jou het beste lukt. Je kunt bijvoorbeeld je vinger inbrengen en de rand aan de bovenkant aanraken. Ook kun je met twee vingers in de bodem knijpen

( Wij verkopen ook menstruatiediscs deze worden door de bekkenbodenspier op zijn plaats gehouden in plaats van vacuüm gezogen)

Na gebruik de cup leeggooien naspoelen en weer inbrengen. Wij hebben ook handige 100% natuurlijke wipes om je cup onderweg mee te reinigen. Deze zijn trouwens heel fijn om altijd bij je te hebben om de vagina op te frissen.

NoeNoo Wipes

Heb je nog vragen kun je ons altijd even een berichtje sturen.

Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van noenoo.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 28 reviews.
Cart
Your cart is currently empty.
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop